SOLC        II [Pre]SOLC         MANIFEST         PATROCINAR         SUPORTS        CREATIVES

II [Pre]SOLC
El pròxim 1 i 2 de juny del 2024 preparem el II [pre]SOLC · Bioart & Society a era Artiga de LIn, Val d’Aran.

El II [pre]SOLC és una activitat informativa, immersiva i experimental dels continguts del SOLC sobre la temàtica del bioart.


Reivindiquem el rol essencial de la cultura i les arts per a facilitar el camí de la transformació i les maneres d'entendre el món contemporani, també de la transició de les pràctiques econòmiques per a salvaguardar el planeta. Les pràctiques artístiques fomenten un canvi de paradigma mental a llarg termini.


El SOLC és un laboratori creatiu dedicat al Bioart. El SOLC reuneix la biologia entre les arts i els sentits de les éssers humanes i per extensió de totes les espècies.

Al voltant del SOLC conviu una COMUNITAT, les #amiguesdelSOLC #escolaSOLC i #diversSOLC, que gaudeix de les arts, dels sistemes ambientals i les tecnologies com a mètodes de transformació; creatius totes elles: artistes, científiques, artesanes, curadores, mestres, educadores, alpinistes, pageses, ciutadanes, estudiants, famílies… que comparteixen jornades de creació en entorns únics.

Un dels objectius del SOLC és crear en un futur fòrums culturals de les arts, la ciència i l'activisme, unint intersticis entre la ciutat i la muntanya. La descentralització de la innovació i el coneixement empodera a tota la ciutadania; amb tot per a un públic divers garantint equitats.

Un segon objectiu del SOLC és l’activisme, la investigació i la pràctica creativa dins la comunitat; volem acompanyar a les noves generacions per a activar noves vocacions. Una visió col·laborativa amb les escoles del territori.


El II [pre]SOLC


 • Convidem a la premsa i institucions, #escolaSOLC així com a un públic #diversSOLC
 • Activem la participació dels assistents al diàleg.
 • Expliquem el projecte del SOLC
 • Donem pautes per crear la comunitat.
 • S’hi poden sumen als actes una mostra, taller o conversatori sobre la temàtica.

Un dissabte i diumenge matí on es gaudeix de l'art, la ciència i l'activisme social i cultural, en un espai magnífic a l'Alt Pirineu i l’Aran.


Què passarà l'1 de juny (16:00h) • Benvinguda
 • Presentació del SOLC
 • Vídeo presentació creatius, suports i col·laboradors.
 • Com volem gestar la comunitat de les #amiguesdelsolc  + #diversSOLC + #EscolaSOLC
 • Roda de diàleg
 • Mostra d'una experiència d’ECOLOGIA SONORA / bioartística amb Silent Ecstatic Dance · Espai Sideral: ofereixen sessions per a persones amb diversitat funcional, neurodivergències, membres del col·lectiu LGTBIQ+, persones migrades, racialitzades i altres diversitats. ESPAI SIDERAL té el propòsit d'organitzar experiències vivencials, humanes i conscients relacionades amb la música, la dansa i el moviment corporal. Està enfocat al moviment Ecstatic Dance en format Silent, dos conceptes fusionats amb el nom de SILENT ECSTATIC DANCE, on es percep la música a través d’Auriculars Wireless que funcionen per radiofrecuència. Un concepte important al qual volem fer referència i que està molt present a la nostra societat actualment és l'ECOLOGIA SONORA.
  (+ Info  Inscripcions)


No cal experiència prèvia, és per a totes les edats i hi ha 3 pautes:

🟢 No comunicar-se verbalment
🟢 Ballar sense calçat, si es vol
🟢 Sense fum, drogues ni alcohol
🟢 Si plou també es realitzarà l'activitat

💢 Taquilla inversa. • CATA Guiada de 5 cerveses. Amb la presència especial de REFU FÀBRICA ALTERNATIVA · Cultura Cervesera i Projecte Alternatiu. [No és una foodtruck]

15€ · Tiquet de la CATA en el moment de l’activitat a Era Artiga de Lin.


Formen part de les Residències Creatives de l'OFF SOLC

Objectiu OFF SOLCs: crear un Lab de materialitats phigitales, on s'estudia l'estructura i la funció de sistemes biològics com a models per al disseny i l'enginyeria de neomaterials i màquines, perquè del que es tracta és de facilitar-nos un canvi per a la sostenibilitat.

Volem empènyer la transmissió de coneixement i generar vocacions.

EL BACKGROUND DEL SOLC: GLOLOCAL: saber quines són les teves arrels per a volar, per a crear worldings.

Què passarà el 2 de juny (11:00h)Olémus: per primera vegada a la Val d’Aran: mostra d'una experiència etnoolfactiva / bioartística amb Meritxell Virgili; una metodologia de treball amb una eina poderosa, el sentit de l’olfacte. Entendrem com ensumem i de quina manera la química i la biologia passen a ser un fet cultural, uns episodis de vida. (+ Info  Inscripcions)
 • Primers passos per aprendre a narrar etnoolors, nivell 1.
 • Farem uns exercicis de nas i bucals, mentre situem el cos abans de llençar-nos  a "caçar olors" per era Artiga de Lin.
 • Ens preguntarem com es pot traduir aquesta experiència en bioart.

🟢 Portar bolígraf, suport rígid, bon calçat i abrigat si cal.

♨️ A l'activitat no es pot venir perfumat 😉

💢 Taquilla inversa.
L’organització aconsella inscriure’t!

Et podem ajudar a participar del II [pre]SOLC

1. Compartint cotxe!


Avantatges si comparteixes cotxe:
 • Ecològics: reduiràs la teva petjada ecològica.
 • Econòmics: estalviaràs.
 • Socials: fem comunitat #amiguesdelSOLC, #diversSOLC, #escolaSOLC


2. T’ajudem a buscar diferents opcions d’allotjament

Us hi esperem!!!